Novica

Na voljo je nova verzija Ultimaker Cura 4.2

Ultimaker je izdal novo verzijo programske opreme Cura 4.2, pri kateri so se razvijalci osredotočili na izboljšanje uporabniške izkušnje. Preverite novosti in prenesite Cura brezplačno.

Robi Rep Objavljeno 04.11.2019

Nova verzija programske opreme Ultimaker Cura  4.2 prinaša izboljšave uporabnikega vmesnika, ki poenostavlja postopke predpriprave modela za 3D tisk. Ultimaker z izboljšavami utrjuje naziv najboljšega programskega orodja leta, ki ga je prejela po mnenju ocenjevalcev 3D Printing Industry Awards 2019.

Najboljša uporabniška izkušnja doslej

Ultimaker Cura 4.2 prinaša ortografski pogled, ki ga uporablja mnogo CAD programov in omogoča primerjavo dimenzij na modelu pred 3D tiskanjem.

Nov seznam modelov poenostavlja delo z več modeli na enem pladnju. Po kliku na model se bo označilo njegovo ime in obratno.

Novost je tudi izboljšana barvna shema, s katero boste lažje razločevali med različnimi predeli modela (polnilo, satovje, podpora, zunanje površine).

Za boljši nadzor nad procesi predpriprave modela na 3D tisk je dodana statusna vrstica.

Dodatne izboljšave nadzora 3D tiska

Nova nastavitev omogoča boljši nadzor nad lokacijo začetnega položaja in z njim povezanim šivom. Program analizira geometrijo modela in avtomatsko skrije šive tako, da so le-ti kar najmanj vidni na zunanjih stenah. Odslej je omogočeno tudi nastavljanje toka po različnih predelih modela (notranjost, zunanje površine, podpora). 

Izboljšana stabilnost in razširjena podpora 3D tiskalnikom 

Verzija Ultimaker Cura 4.2 odpravlja težave s prikazom pisav, nastavitvami posameznih modelov, nepotrebnimi premiki in hostname-i tiskalnikov.

Cura 4.2 prinaša podporo za Creality CR10 Mini, CR10s, CR10s Pro, CR20, CR20 Pro, Ender 2, Ender 4 in Ender 5, ter posodobitve za CR10, CR10s4, CR10s5 in Ender3.

Prenesite novo verzijo Cura 4.2

Programsko opremo Cura lahko prenesete brezplačno in jo uporabljate neomejeno. Poskrbite za optimalno  delovanje vašega 3D tiskalnika. Nadgradite svojo različico Cura.

Brezplačen prenos