Študija primera

Heineken proizvodnjo optimizira s tehnologijo 3D tiska

Eden največjih svetovnih proizvajalcev piva, Heineken, v svoji pivovarni v Sevilji za optimizacijo proizvodnje uporablja tudi tehnologijo 3D tiska.

Robi Rep Objavljeno 05.01.2020

Heineken je s svojimi 150 pivovarnami po svetu eden največjih svetovnih proizvajalcev piva. V svoji pivovarni v Sevilji, kjer letno proizvedejo preko 500 milijonov litrov piva, so se za optimizacijo proizvodne linije odločili raziskati tehnologijo 3D tiska. 

Po vzpostavitvi laboratorija za 3D tisk so želeli izboljšati proizvodni proces v smislu količine proizvodnje, obdobja dejanskega delovanja linije in varnosti. Kmalu so ugotovili, da jim 3D tisk omogoča prilagodljivost in hitrost, ki jo potrebujejo, obenem pa je cenovno učinkovit in enostaven za implementacijo. 

V spodnjem videoposnetku si oglejte celotno zgodbo o uspehu vpeljave 3D tiska v Heineken.

Heineken je pilotno vpeljavo 3D tiska ocenil kot zelo uspešno. V enoletnem poskusnem obdobju, so ugotovili, da jim 3D tisk med drugim omogoča:

  • izboljšave varnostnih elementov, kot so zapahi na proizvodnih strojih,
  • izdelavo funkcionalnih nadomestnih delov proizvodne linije,
  • optimizacijo delov proizvodne linije z nižjimi stroški,
  • izdelavo močnih orodij, ki so jih prej izdelovali s CNC,
  • uporabo široke palete materialov z različnimi lastnostmi.

S pozitivno izkušnjo vpeljave nove tehnologije Heineken že nadaljuje z ukrepi za razširitev uporabe 3D tiska v svojih proizvodnih linijah po svetu.