Študija primera

Ford s 3D tiskom ponovno odkriva učinkovito proizvodnjo

V Fordovi pilotni tovarni v Kölnu nastajajo prvi primerki novih modelov avtomobilov preden pričnejo z masovno proizvodnjo. Inženirji si pri izdelavi orodij, pritrdil in držal pomagajo s 3D tiskalniki Ultimaker.

Robi Rep Objavljeno 25.02.2020

Ford že vse od svojega nastanka 1914 velja za eno od inovativnejših proizvajalcev v avtomobilski industriji. Njegovi inženirji so prvi začeli s sestavljanjem vozil na tekočem traku, danes pa za povečevanje produktivnosti, ergonomije in kakovosti veliko stavijo na dodajalne tehnologije. 

 V Fordovi pilotni tovarni v Kölnu nastajajo prvi primerki novih vozil, ki se kasneje znajdejo v masovni proizvodnji. V tej tovarni tudi do več let proizvajajo nove modele vozil, s čimer lahko preverijo učinkovitost in po potrebi optimizirajo način proizvodnje.

Eden od ključnih delov tovarne je oddelek za dodajalne tehnologije. V njem inženirji skrbijo za razvoj in optimizacijo izdelave številnih orodij, pritrdil in držal, ki jih pri pilotni proizvodnji uporabljajo njihovi zaposleni, s tem pa tudi določajo način kasnejše masovne proizvodnje. 

Pri Fordu so Ultimaker izbrali zaradi izjemno ugodnega razmerja med kakovostjo in ceno ter pregovorne zanesljivosti 3D tiskalnikov. veliko jim pomeni tudi Ultimakerjev odprt sistem filamentov, ki omogoča, da pri 3D tisku uporabijo industrijske materiale. Z njimi lahko izdelujejo še bolj vzdržljiva orodja, pritrdila in držala - celo za masovno proizvodnjo.

Spoznajte več o 3D tiskalnikih Ultimaker